Давайте, я, як практикуючий юрист Вам розповім по пунктам, проблеми в 2021 році по введенню незавершених будівництв в експлуатацію.

По-перше вводяться електронні реєстри щодо дозвільних документів, які можуть відслідковувати всі органи в сфері архітектури й містобудування.

По-друге наміри незавершеного будівництва тепер будуть реєструватися в базі будівельного реєстру, якщо будинок попередньо отримав технічний паспорт, то це говорить про фактичну побудову й мови не може бути, що отримати будівельний паспорт або проект на самовільну побудову.

По-третє стають більш жорсткими правила, у відповідності до ДБН Б.2.2-12:2019 в кварталах з несформованою забудовою слід відступапи від меж ділянки лініями регулювання забудови аж на три метри, хоч з сформованою забудовою можна 1 метра, але при цьому слід брати нотаріальні згоди власників сусідніх ділянок.

По-четверте ввести незавершені будівництва в експлуатацію, які прямо порушують протипожежні розриви 8 метрів, або 6 метрів за відсутності віконних прорізів й немає виступаючих покрівельних конструкцій більше ніж на 1 метр неможливо буде навіть через суд.

По-п'яте новостворені громади будуть забирати на місця функції по архітектурно-будівельному контролю, що відновлює монополію по архітектурі, містобудуванні, архітектурно-будівельному контролі на місця.

Але не все так погано, бо можуть допомогти мої матеріали про введення в експлуатацію незавершеного будівництва: http://legalhome.com.ua/ua/informats...ia/nezaverwene - я тут розповів про особливості документів, чим регулюється сам порядок!